Varovanje osebnih podatkov

Politika zasebnosti

IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

UVOD
Ta izjava o varstvu podatkov velja za obdelavo vseh osebnih podatkov v podjetju B&L d.o.o., s sedežem na Pristaniški ulici 2, 6000 Koper (v nadaljevanju: naše podjetje) in obravnava podatke o potrošnikih, strankah, dobaviteljih in poslovnih partnerjih (v nadaljevanju: stranka). Ta izjava o varstvu podatkov velja izključno za osebne podatke posameznikov. Naše podjetje je upravljavec obdelave osebnih podatkov stranke. S to izjavo vam želimo predstaviti kdo smo, kako in za katere namene obdelujemo vaše osebne podatke ter podati ostale informacije, ki bi vas lahko zadevale. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo prek kontaktnih podatkov, navedenih na koncu te izjave.

ZA KATERE NAMENE OBDELUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE?
Naše podjetje bo obdelovalo vaše osebne podatke, ko boste poslovali z nami, uporabljali naše spletne strani ali aplikacije oz. kadar boste kakor koli sodelovali z nami.

Vaši osebni podatki se obdelujejo in uporabljajo za upravljanje odnosov in trženje (upravljanje baze podatkov in pošiljanje ponudb) ter izvajanje marketinških aktivnosti (oglaševanje) preko e-mail sporočil.

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?
Na splošno naše podjetje hrani podatke o strankah za obdobje, ki je potrebno za dosego določenega poslovnega namena, v obsegu, ki je upravičeno potreben za zagotavljanje skladnosti z veljavno zakonsko zahtevo ali kot je priporočljivo glede na veljavne določbe o zastaranju oz. do vašega preklica privolitve v obdelavo vaših podatkov.

Takoj po zaključku veljavnega obdobja hrambe, se podatki:

(1) varno izbrišejo oziroma uničijo;

(2) anonimizirajo;

(3) prenesejo v arhiv (razen, če to prepoveduje zakon ali veljaven načrt hrambe zapisov).

KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?
Naši zaposleni so pooblaščeni za dostop do osebnih podatkov samo v obsegu, nujnem za dosego ustreznega namena in izvajanje njihovih nalog.

Dostop tretjih oseb do vaših osebnih podatkov

Tretje osebe lahko dostopajo do vaših osebnih podatkov, če so naš pogodbeni obdelovalec, če izkažejo zakoniti interes, ali z vašo privolitvijo. Pogodbeni obdelovalec, ki izvaja obdelavo v našem imenu, zagotavlja vsa jamstva, enako kot naše podjetje, za izvedbo ustreznih tehničnih in organizacijskih ukrepov, da obdelava izpolnjuje zahteve iz predpisov o varstvu osebnih podatkov ter zagotavlja varstvo pravic posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

KAKO SO ZAVAROVANI VAŠI OSEBNI PODATKI?
Za zagotavljanje zaupnosti in varnosti vaših osebnih podatkov smo sprejeli ustrezne varovalne ukrepe. Izvajamo ustrezne tehnične, fizične in organizacijske ukrepe za zaščito osebnih podatkov pred naključnim ali nezakonitim uničenjem ali nenamerno izgubo, poškodbo, spremembami, nepooblaščenim razkritjem ali dostopom ter pred drugimi oblikami nezakonite obdelave (vključno z, a ne omejeno na nepotrebno zbiranje podatkov) ali nadaljnje obdelave.

KAKO LAHKO UVELJAVLJATE SVOJO PRAVICO DO VARNOSTI OSEBNIH PODATKOV?
Pravico imate zahtevati dostop do oziroma pregled nad svojimi osebnimi podatki, pa tudi do njihovega popravka in/ali izbrisa. Poleg tega lahko uveljavljate pravico do omejitve obdelave svojih osebnih podatkov, pravico do ugovora obdelavi, pa tudi pravico do prenosljivosti podatkov. Če želite uveljavljati svoje pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov, se obrnite na nas prek kontaktnih podatkov, navedenih na koncu te izjave o varstvu podatkov. Upoštevajte, da vas lahko za namene preverjanja vaše istovetnosti prosimo za dodatne informacije.

ALI LAHKO UMAKNETE SVOJO PRIVOLITEV?
Potem, ko ste dali svojo privolitev, jo lahko kadar koli umaknete. Upoštevajte, da umik ne učinkuje za nazaj in da lahko svojo privolitev umaknete le, če ste jo prej dali. Če želite umakniti svojo privolitev, se obrnite na nas prek kontaktnih podatkov, navedenih na koncu te izjave o varstvu podatkov.

KAKO VLOŽITI PRITOŽBO?
Če se želite pritožiti glede ravnanja našega podjetja z vašimi osebnimi podatki, lahko vložite pritožbo prek kontaktnih podatkov, navedenih na koncu te izjave. Pritožbo lahko vložite pri našem podjetju, pa tudi pri nacionalnem nadzornem organu za varstvo podatkov.

KAKO LAHKO STOPITE V STIK Z NAMI?
Če vas zanima, kako obdelujemo vaše osebne podatke, najprej preberite to izjavo. Za vsa vprašanja, pripombe, pohvale ali pritožbe se obrnite na info@bnl.si

© 2024 HoReCa oprema, by B&L d.o.o.

  • American Express
  • Apple Pay
  • Mastercard
  • Visa

Prijava

Ste pozabili geslo?

Nimate še računa?
Registrirajte se