Dostava in vračila

Dostava

Vsi naši izdelki so dostavljeni v roku, ki je naveden na zadnji strani pred potrditvijo naročila. Poštnina je odvisna od količine, teže in velikosti naročenih izdelkov in je lahko tudi brezplačna. Cena poštnine je določena na koncu naročila (pred plačilom).
Sodelujemo z dostavno službo GLS in Pošta Slovenije, ki Vas pred dostavo tudi obvesti po e-mailu ali sms-u, v primeru da Vas v času dostave ni doma, pa lahko paket prevzamete oz. preusmerite na najbližji bencinski servis ali drugo prevzemno mesto dostavljalca.

Določene izdelke dostavljamo tudi sami (večje, težje in lomljive izdelke). Za tako dostavo morate potrditi prisotnost na Vašem naslovu ob določeni uri sicer izdelka zaradi specifike dostave ne bo mogoče naknadno prevzeti/dostaviti.

Dostava NIKOLI ne vključuje vnosa v stanovanje. Dostava vključuje dostavo do naslova oz. najbližje vozne površine zraven naslova (npr. vhod v dvorišče hiše ali pa vhod v blok, stavbo, stanovanje - če je vhod dostopen direktno iz vozne površine oz. cestišča). 

Vračila

V EU ima kupec pravico do vračila blaga, kupljenega na spletu ali prek drugih oblik prodaje na daljavo, kot so npr. telefon, kataloška prodaja, trgovski zastopnik na domu, in sicer v 14 dneh in ob polnem vračilu kupnine. To lahko stori iz katerega koli razloga – tudi če si samo premisli.

14-dnevno obdobje za premislek ne velja za vse izdelke. Nekatere izjeme:

 • letalske in železniške vozovnice, koncertne vstopnice, rezervacija hotelskih sob ali avtomobila, gostinske storitve za določen datum
 • redna dostava hrane in pijače (npr. redna dostava mleka)
 • blago, izdelano po naročilu (npr. po meri narejena obleka)
 • zapečateni avdio ali videoposnetki ali računalniška programska oprema, npr. nosilci DVD, pri katerih ste po prejemu odlepili varnostni pečat
 • spletna digitalna vsebina, če se je prenos ali pretakanje že začelo in če ste sprejeli pogoje, ki določajo, da z začetkom prenosa ali pretakanja izgubite pravico do odstopa od naročila
 • blago, kupljeno zasebno pri posamezniku, ne pri podjetju/trgovcu
 • nujna popravila in vzdrževalna dela – če ste denimo za nujno popravilo prhe poklicali vodovodarja in ste se dogovorili o ceni storitve, storitve ne morete več preklicati

Obdobje za premislek poteče v 14 dneh od dneva prejema blaga. Pri storitvah obdobje za premislek poteče v 14 dneh od dneva sklenitve pogodbe. Če rok za premislek poteče na nedelovni dan, se podaljša do naslednjega delovnega dne.

Preklic naročila

Trgovca morate obvestiti, da želite preklicati svoje naročilo. Ni dovolj, da mu samo pošljete blago. Trgovca lahko obvestite istočasno, ko mu vrnete blago, tako da na primer pisno izjavo priložite poštni pošiljki, mu pošljete elektronsko pošto.

Blago je treba vrniti v 14 dneh od dneva, ko ste obvestili trgovca.

Blago, ki ga vračate mora biti v enakem stanju kot takrat, ko ste ga kupili in ne sme imeti sledi uporabe.

Obveščamo kupce, da stroške vračila izdelkov do našega skladišča na naslovu B&L d.o.o., Pristaniška ulica 2, 6000 Koper, Slovenija - KRIJE KUPEC!

Vračilo kupnine

Trgovec vam mora vrniti znesek kupnine v 14 dneh od prejema vaše izjave o odstopu od pogodbe, vendar pa lahko rok vračila podaljša, če v tem času ni prejel vrnjenega blaga ali dokazila, da ste ga poslali.

Vrnjeni znesek mora zajemati tudi stroške dostave, ki ste jih plačali ob nakupu blaga. Po drugi strani pa vam trgovec lahko zaračuna stroške dostave, če ste sami zahtevali nestandardno dostavo (na primer hitro dostavo). Pri prodajalcu B&L d.o.o. (Horeca-oprema.com) šteje za nestandardno dostavo vsaka dostava, ki je plačljiva. Za standardno dostavo šteje brezplačna dostava, ki je na voljo vsem kupcem.

Več informacij o Vaših pravicah do vračila izdelkov najdete TUKAJ

© 2024 HoReCa oprema, by B&L d.o.o.

 • American Express
 • Apple Pay
 • Mastercard
 • Visa

Prijava

Ste pozabili geslo?

Nimate še računa?
Registrirajte se